Stor erfaring i skat over landegrænserne

Skat over landegrænser

Skatteregler er ikke en læs-let-bog – og da slet ikke, hvis du har forhold, der udløser skat over landegrænserne:

  • Du kan f.eks. være berørt af flere landes skatteregler, hvis du er flyttet til eller fra Danmark i løbet af 2023.
  • Du bor i Danmark og arbejder i udlandet – eller omvendt.
  • Du bor i Danmark og har ejendom i udlandet.
  • Du bor i udlandet og har indkomst eller ejendom i Danmark.

Skat over landegrænserne: Tjek din årsopgørelse

Mandag 11. marts 2024 ligger de automatisk dannede årsopgørelser klar i skattemapperne, men de er langt fra altid korrekte – endsige fordelagtige – for dig. Det er derfor en særdeles god ide at tjekke årsopgørelsen grundigt og søge hjælp, hvis du føler, at du ikke kender reglerne i detaljer. Hos Inwema, der står bag Udstationering.dk, har vi over 30 års erfaring i håndtering af skat over landegrænserne, og vi hjælper gerne med at kigge din årsopgørelse efter i sømmene. Det vil kunne betale sig.

Jo hurtigere du betaler, desto færre renter

I år er der desuden et ekstra økonomisk incitament til at tjekke op på årsopgørelsen hurtigt, for Skattestyrelsen har skruet på rentesatserne, så det er mere end mærkbart, hvis du skylder i skat, ligesom det heller ikke er en god ide at have overskydende skat stående. Du betaler en rente på 5,5% af restskatten, hvis du betaler inden 1. juli 2024. Derefter beregnes 7,5% af din skat op til 23.973 kroner ind i din skat for 2025.

Hvis du har penge til gode i skat, får du blot 0,8% i rente.

Kendemærket er stor viden om skat over landegrænser

Spørger du dig for hos Skat, vil det sjældent være muligt at finde en medarbejder, der kan give dig et klart og fyldestgørende svar. Hos Inwema tager vi udgangspunkt i den konkrete situation, og det betyder, at vi benytter vores kendskab til skatteregler i andre lande samt de eventuelt eksisterende dobbeltbeskatningsregler.

Vores kendemærke er indgående viden til skatteforhold, der rækker over landegrænserne. Du kan kontakte Inwema her.

Skal du udstationeres? Læs mere her

Tidslinje

  1. marts 2024: Skattemapperne åbner. Det vil sige, at automatisk dannede årsopgørelser ligger klar, og at alle de oplysninger, som Skat har modtaget fra arbejdsgiver, pensionsinstitutter og offentlige myndigheder mv.er tilgængelige.
  2. april 2024: Overskydende skat udbetales, hvis årsopgørelsen foreligger.
  3. maj 2024: Sidste frist for at rette i selvangivelsen for 2023 (almen regel).
  4. juli 2024: Sidste frist for at rette i selvangivelsen med udlandsforhold og virksomhed, hvis disse forhold er registreret i forskudsopgørelsen for 2023.
  5. juli 2024: Sidste frist for at betale restskat med 5,5 % i rente. Herefter er procenttillægget 7,5%.

 

Skal du arbejde i Danmark for en udenlandsk arbejdsgiver? Vi kan hjælpe med at få beregnet A-skatter og betalt social sikring.