Mange fejl i årsopgørelserne for 2016

Er du sikker på, at du ikke betaler for meget i skat?

Vores erfaring siger, at rigtig mange personer tror, at den skat, som de betaler, er rigtig.  Det gør de som regel, fordi de har tillid til offentlige instanser, men også fordi de ikke kan gennemkue, om årsopgørelsen er korrekt. En af årsgagerne hertil er, at de ikke kender deres muligheder og rettigheder. Dertil kommer, at det i dag stort ikke er muligt selv at lave en skatteberegning.  

Vi har i år kunnet konstatere, at uhyggeligt mange årsopgørelser for 2016 er fulde af fejl. Dette sker ikke kun i de automatisk genererede årsopgørelser, men også de årsopgørelser, som korrigeres direkte i SKATs systemer eller dem der anmodes om rettelser til.  I den forbindelse er det vores opfattelse, at myndighederne ofte ikke er omhyggelige nok eller i valgsituationen ikke vælger den for borgeren gunstige løsning, og samtidig at SKATs systemer simpelthen ikke er gearede til den digitale indberetningspligt, som vi i dag er pålagt.  Disse forhold gør sig særligt gældende, hvis din skattesituation er atypisk, fx pga. udenlandsk indkomst.

Vi anbefaler derfor, at du får gennemgået din årsopgørelse for 2016 for at sikre, at du ikke betaler for meget i skat! 

Ønsker du gennemgang af din årsopgørelse for 2016, er du velkommen til at kontakte os på info@inwema.dk eller på tlf. 3169 3169.